آزمایش پاپ اسمیر درد دارد
آزمایش پاپ اسمیر درد دارد
آزمایش پاپ اسمیر ،آزمایش پاپ اسمیر چگونه انجام میشود،آزمایش پاپ اسمیر چگونه است،آزمایش پاپ اسمیر درد دارد،آزمایش پاپ اسمیرچیست،آزمایش پاپ اسمیر قبل از بارداری،آزمایش پاپ اسمیر در دوران بارداری،آزمایش پاپ اسمیر چیه،آزمایش پاپ اسمیر Inflammation،آزمایش پاپ اسمیر مایع،آزمایش پاپ اسمیر چیست و چگونه انجام می شود،جواب آزمایش پاپ اسمیر چگونه است
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد آزمایش پاپ اسمیر صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.آزمایش پاپ اسمیر برای افراد بالای 25 تا 60 سال لازم است و این آزمایش در خانه های بهداشت به صورت رایگان انجام می شود انجام تست پاپ اسمیر به تشخیص سرطان دهانه رحم کمک میکند. تمام بیمارستان های وابسته به مراکز بهداشتی مانند بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی و تامین اجتماعی آزمایش تست پاپ اسمیر را انجام میدهند.
آزمایش پاپ اسمیر چیست
تست پاپ اسمیر برای غربالگری سرطان دهانه رحم، سه سال پس از شروع مقاربت جنسی باید انجام شود. اگر فعالیت جنسی شروع شده باشد و نیاز به غربالگری بیماریهای منتقل شونده از راه جنسی وجود داشته باشد، معاینه لگن زودتر از سنی که برای انجام تست پاپ توصیه میشود ضرورت دارد. امروزه روش های تشخیصی زیادی وجود دارد که با آنها می توان سرطان را به موقع تشخیص داد. «پاپ اسمیر» (Papsmear) یکی از روش ها محسوب می شود که در صورت استفاده درست از آن می توان به را حتی از پیشرفت سرطان در بدن پیشگیری کرد. تست پاپ اسمیر درواقع یک تست غربالگری است که دارای یکسری از ویژگی هاست که می توان به ارزان بودن، ساده بودن و قابل اندازه گیری بودن آن اشاره کرد. این تست، یک روش خوب برای تشخیص سرطان دهانه رحم محسوب می شود.به توصیه انجمن سرطان و کالج آمریکایی بیماریهای ، انجام این تست از 21 تا 30 سالگی باید هر یک تا سه سال انجام شود. پس از 30 سالگی تست پاپ باید به همراه تست HPV (ویروس پاپیلومانی انسانی) انجام شود. اگر هر دو تست منفی بودند، پاپ اسمیر باید هر سه سال تکرار شود. اگر تست پاپ منفی و تست HPV مثبت باشد، تست باید هر ماه 6 تا 12 ماه انجام شود. انجام تست در اشخاص 70 ساله یا مسن تری که سه تست منفی پی در پی داشتهاند، متوقف میشود. تا 24 ساعت قبل از انجام تست فرد نباید مقاربت داشته باشد، همچنین تست نباید در زمان خونریزی عادت ماهیانه انجام شود. در طی دو روز قبل از انجام تست از ژل، کرم و داروهای واژینال نیز نباید استفاده شود.
آشنایی با آزمایش پاپ اسمیر
آزمایش پاپ اسمیر یا آزمایش اسمیر جزء آزمایشهای غربالگری است که برای تشخیص سرطان یا عواملی که منجر به سرطان گردن رحم خواهند شد، با نمونه برداری و آزمایش سلول شناسی گردن رحم دستگاه تولید مثلی زنان انجام میگیرد. توصیه میشود این آزمایش به صورت مرتب (اغلب سالانه) برای زنان انجام شود. آزمایش پاپ اسمیر توسط پزشکی یونانی به نام جورجیوس پاپانیکولائو ابداع شد و به یاد او نامگذاری شد.
روش انجام آزمایش پاپ اسمیر
در آزمایش پاپ اسمیر پزشک توسط برس سرویکس نمونهها را برمیدارد یا توسط اسپکولوم دهانه دستگاه تناسلی را باز کرده و با اسپاچولا نمونهها را از رحم و گردن رحم برمیدارد. نمونهها برای تشخیص سلولهای ناهنجار به آزمایشگاه منتقل شده و زیر میکروسکوپ مشاهده میشوند. جهت انتقال این لامها از فولدرهای لام میتوان استفاده کرد. این روش جز تشخیص سلولهای سرطانی مرتبط با HPV، نشاندهنده عفونتهای رحمی نیز هست. روش سنتی و قدیمیتر انجام تست پاپ اسمیر، انتقال سلولهای برداشته شده از مجاری واژن و دهانه رحم توسط وسایل نمونهبرداری به یک اسلاید شیشهای است. عیب این روش آن است که حدود 80 درصد سلولها بر روی وسایل نمونهبرداری باقیمانده و دور ریخته میشوند. مزیت این روش کمهزینهتر بودن آن است. تا اواسط دهه 90 تنها این روش استفاده میشد. روش «تین پرپ» که کارایی بیشتری دارد در اواسط دهه 90 معرفی شد. در این روش تمام سلولهای برداشت شده به یک محلول نگهدارنده و سپس بر روی یک اسلاید شیشهای منتقل میشود. هنگام انتقال سلولها از محلول به اسلاید شیشهای در روش تین پرپ، مواد غیر تشخیصی مانند سلولهای خون، سلولهای التهابی و موکوس حذف میشوند و آزمایشگر تنها سلولهای دهانه رحم را منتقل میکند. همچنین سلولهای دهانه رحم به صورت تک لایه به اسلاید منتقل میشوند؛ بنابراین همپوشانی سلولهای پوششی که در روش قدیمی وجود دارد و نیز احتمال پوشیده شدن یک سلول غیرطبیعی از بین میرود و قدرت تشخیصی تست پاپ اسمیر افزایش مییابد. همچنین هنگام انتقال سلولهای دهانه رحم به محلول، میتوان همزمان سلولهای سرطانی و احتمال وجود HPV و عفونتهای کلامیدیایی و سوزاک را بررسی کرد. نزدیک به 90 درصد تستهای پاپ اسمیر در آمریکا به روش تین پرپ است. این روش پرهزینهتر از روش سنتی است.
روش جدید آزمایش پاپ اسمیر
در این آزمایش، پزشک توسط برس سرویکس (Cervical brush) و یا توسط اسپکولوم (Speculum) دهانه دستگاه تناسلی را باز کرده و با اسپاچولا (Spatula) نمونه ها را از رحم و گردن رحم برمی دارد. نمونه ها برای تشخیص سلول های ناهنجار به آزمایشگاه فرستاده شده و با میکروسکوپ بررسی می شوند. آسیب شناس (پزشکی که در تفسیر تست های آزمایشگاهی و در ارزیابی سلول ها، بافت ها و اندام ها از نظر تشخیص سرطان تخصص دارد) نمونه را زیر میکروسکوپ معاینه می کند. آسیب شناس می تواند سلول های غیرطبیعی را که امکان دارد سلول های پیش سرطانی یا سرطانی باشند، شناسایی کند. این روش علاوه بر تشخیص سلول های سرطانی مرتبط با HPV (ویروس پاپیلومای انسانی)، عفونت های رحم را نیز نشان می دهد.
روش قدیم آزمایش پاپ اسمیر
در این روش از انجام تست پاپ اسمیر، سلول های برداشته شده از مجاری واژن و دهانه رحم توسط وسایل نمونه برداری (یک اسلاید شیشه ای) به آزمایشگاه انتقال داده می شود. عیب این روش آن است که حدود 80 درصد سلول ها بر روی وسایل نمونه برداری باقی مانده و دور ریخته می شوند. مزیت این روش کم هزینه تر بودن آن است. تا اواسط دهه 90 میلادی تنها از این روش استفاده می شد.
ویژگی آزمایش پاپ اسمیر
پاپ اسمیر بهترین راه برای تشخیص سرطان دهانه رحم است. در زنان کمتر از 30 سال، بهتر است این تست همراه با تست پاپیلوماویروس (HPV) انجام شود. پاپیلوماویروس جزء عفونتهایی محسوب میشود که از طریق رابطه جنسی انتقال پیدا میکنند. این ویروس ممکن است در آینده باعث سرطان دهانه رحم شود.